Health Innovation School – Brabant

HIS Brabant: Rebels helpen de zorg vooruit.

In Eindhoven is 21 januari de vijfde regionale editie van de Health Innovation School (HIS) van start gegaan. De vijftig deelnemers gaan de komende periode in tien projectgroepen aan de slag om de gezondheidszorg in Brabant te vernieuwen en te verbeteren. Dit doen ze aan de hand van  de vraagstukken die tijdens de lancering zijn ingebracht. De deelnemers groep is ‘the whole system in the room’; van verzekeraars en farmaceuten tot mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs en design.

Deelnemers gaan met elkaar aan de slag om stapsgewijs verbeteringen en innovatie vorm te geven, creëren, testen en toe te passen. In lijn met voorgaande edities is het hoofdthema het oplossen van de verschillende en gecompliceerde arbeidsproblematiek binnen de zorg, en het verhogen van arbeidsproductiviteit. En ook: hoe houden we mensen in de wijk gezond evenals de gezondheid van zorgprofessionals zelf? In zes maanden werken de deelnemers tien casussen uit, zoals: “Hoe lossen we het tekort aan wijkverpleegkundigen op?” En “Hoe kan het thema leefstijlverandering geïntegreerd worden in alle facetten van opleidingen binnen zorg en welzijn?” Zij worden in het proces begeleid door ex HIS-deelnemers en partners waaronder AmgenZorgbelang BrabantAcknowledge en Verschilmakers

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *