FAQ landelijke editie

Dit programma is ontworpen als reactie op de snelheid, grootte en complexiteit waarop het zorgsysteem gaat veranderen. Dit is sneller, groter en complexer dan alles dat we in de laatste eeuw hebben meegemaakt (zoals al eerder is gebeurd in andere kern systemen in de Nederlandse maatschappij – verkoop, bankzaken, productie en andere sectors).

Al deze elementen zijn nieuw: inzendingen in de gezondheid(szorg), zakenmodellen, bijeenkomsten, rollen van zorgprofessionals, behoeftes en verwachtingen van patiënten.

Het Nederlandse gezondheidssysteem als geheel, en bijna elke organisatie en speler hierbinnen grijpen naar innovatie om met een snel veranderende omgeving om te kunnen gaan – en hier relevant in te kunnen blijven –.

Innovatie is nu een noodzakelijke competentie voor iedereen binnen de gezondheid en de zorg, onafhankelijk van de rol of het niveau.

Jammer genoeg zijn de beschikbare cursussen, masterclasses en HR-systemen niet ontworpen met de content noch de grootte om te toekomstig leidende innovaties te kunnen ondersteunen. Dit geavanceerde en uiterst gespecialiseerde trainingsprogramma vult het essentiële gat door toekomstige leiders te leren ‘hoe’ ze leidende innovaties kunnen inschakelen in het Nederlandse gezondheids(zorg)systeem.

De Health Innovation School is Nederlands allereerste gezondheidsinnovatie trainingsprogramma gericht op toekomstige leiders, van alle subsectoren van het gezondheids- en zorgsysteem (inclusief patiënten!). Het programma is gemaakt om houding en gedrag te veranderen in de nieuwe tijd van innovatie. Het doel is om toekomstige leiders van het hele Nederlandse gezondheids(zorg)systeem te wapenen met de benodigde kennis, mindset en competenties om de gezondheids- en zorginnovaties te leiden of mogelijk te maken op schaal van het gehele systeem.

Dit geavanceerde en uiterst gespecialiseerde trainingsprogramma vult het essentiële gat in het onderwijzen van toekomstige leiders ‘hoe’ leidende innovaties systeembreed mogelijk te maken. Er is nog geen cursus waarbij patiënten en zorgprofessionals schouder aan schouder staan met andere spelers van over het gehele gezondheidssysteem.

Dit programma is ontwikkeld voor toekomstige zorginnovatieleiders in het Nederlandse gezondheids(zorg)systeem. De ideale kandidaten voor de eerste groep zijn individuen met de volgende eigenschappen:

  • In het midden of hoge management, projectleiders of in senior-adviserende rollen.
  • Bij complexe gezondheidsorganisaties over de gehele breedte van het Nederlandse zorgsysteem – inclusief overheid (centraal en lokaal), bureaus, verzekeraars, zorg verlenende organisaties, zorgprofessionals, thuiszorg, verzorgingstehuizen, universiteiten en bedrijven.
  • Zijn (of worden binnenkort) verantwoordelijk voor het mogelijk maken van gezondheidsinnnovaties over een breed spectrum van de gezondheidszorg.
  • Werken aan belangrijke dossiers of met belangrijke organisaties die de innovatie-initiatieven mogelijk maken en beïnvloeden of andere individuen of organisaties binnen het Nederlandse gezondheids(zorg)systeem.
  • Patiënten, families en informele zorgverleners met eigen ervaringen die gepassioneerd zijn om mee te werken aan innovaties met spelers vanuit het hele Nederlandse gezondheidssysteem.

Dit programma is NIET ontwikkeld voor mensen die al veel ervaring hebben met innovaties of individuen die geen invloed hebben op de ontwikkeling en/of presentatie van de gezondheidszorg en preventieve zorg of een impact kan hebben op het leven van de Nederlanders.

In 2019 is er geen landelijke editie van de Health Innovation School. Van januari tot en met mei 2019 vindt wel de regionale Health Innovation School Zuid West Nederland plaats. Van 6 november tot 2 december 2018 kan je je aanmelden voor het regionale programma. Klik hier om je aan te melden.

De groep heeft een limiet van maximaal 50 deelnemers. Deze groep is een mix van overheid, verzekeraars, zorgverleners, zorgprofessionals, bedrijven en patiënten perspectieven vanuit een breed geografisch bereik.

We verwachten dat er meer aanmeldingen komen dan beschikbare plaatsen, daarom vragen we je te kijken of jouw profiel past binnen het gevraagde profiel en dat je volledig beschikbaar bent om mee te doen aan de persoonlijke sessies, toegepaste leerprojecten en collegiale connecties buiten de klassikale sessies. Bekijk de vraag ‘Wie kan er meedoen?’ voor de selectiecriteria van de landelijke Health Innovation School.

Het is al een prestatie om geselecteerd te worden voor het programma. Deelnemers, die hebben deelgenomen aan de klassikale sessies gedurende 4 dagen en het praktijkproject succesvol hebben voltooid, krijgen een certificaat van voltooiing.

In principe niet. Je kan zelf met bijbehorende instanties verkennen of accreditatiepunten mogelijk is.

Van januari tot en met mei 2019 vindt de regionale editie van de Health Innovation School plaats in Zuid West Nederland. Van 6 november tot 2 december kan je je inschrijven voor deze editie. Meer informatie.

Load More