FAQ regionale editie

Dit programma is ontworpen als reactie op de snelheid, grootte en complexiteit waarop het zorgsysteem gaat veranderen. Dit is sneller, groter en complexer dan alles dat we in de laatste eeuw hebben meegemaakt (zoals al eerder is gebeurd in andere kern systemen in de Nederlandse maatschappij – verkoop, bankzaken, productie en andere sectors).

Al deze elementen zijn nieuw: inzendingen in de gezondheid(szorg), zakenmodellen, bijeenkomsten, rollen van zorgprofessionals, behoeftes en verwachtingen van patiënten.

Het Nederlandse gezondheidssysteem als geheel, en bijna elke organisatie en speler hierbinnen grijpen naar innovatie om met een snel veranderende omgeving om te kunnen gaan – en hier relevant in te kunnen blijven –.

Innovatie is nu een noodzakelijke competentie voor iedereen binnen de gezondheid en de zorg, onafhankelijk van de rol of het niveau.

Jammer genoeg zijn de beschikbare cursussen, masterclasses en HR-systemen niet ontworpen met de content noch de grootte om te toekomstig leidende innovaties te kunnen ondersteunen. Dit geavanceerde en uiterst gespecialiseerde trainingsprogramma vult het essentiële gat door toekomstige leiders te leren ‘hoe’ ze leidende innovaties kunnen inschakelen in het Nederlandse gezondheids(zorg)systeem.

De Health Innovation School is Nederlands allereerste gezondheidsinnovatie trainingsprogramma gericht op toekomstige leiders, van alle subsectoren van het gezondheids- en zorgsysteem (inclusief patiënten!). Het programma is gemaakt om houding en gedrag te veranderen in de nieuwe tijd van innovatie. Het doel is om toekomstige leiders van het hele Nederlandse gezondheids(zorg)systeem te wapenen met de benodigde kennis, mindset en competenties om de gezondheids- en zorginnovaties te leiden of mogelijk te maken op schaal van het gehele systeem.

Nadat het Radboud REshape Center in co-creatie met het Ministerie van VWS het initiatief voor de landelijke Health Innovation School namen in 2017, volgt de eerste vertaling naar de regionale editie in regio West-Brabant. GGD-West Brabant, Care Innovation Center West-Brabant, Innovitapark en Alles is Gezondheid bundelen hun krachten en lanceren in januari 2019 de Health Innovation School Zuid West Nederland.

Dit geavanceerde en uiterst gespecialiseerde trainingsprogramma vult het essentiële gat in het onderwijzen van toekomstige leiders ‘hoe’ leidende innovaties systeembreed mogelijk te maken. Er is nog geen cursus waarbij patiënten en zorgprofessionals schouder aan schouder staan met andere spelers van over het gehele gezondheidssysteem.

De regionale editie richt zich specifiek op toekomstige leiders van gezondheid en welzijn die in Zuid West Nederland werken.

Voor de regionale Health Innovation School Zuid West Nederland hanteren wij deze selectiecriteria:

 •  Sterke regionale binding: woont of werkt in Zuid West Nederland (Rotterdam, Vlissingen,
  Antwerpen, Tilburg)
 • Minimaal 7 jaar werkervaring
 • Op dit moment werkzaam bij een organisatie die een rol speelt in het bevorderen van
  gezondheid, vitaliteit, welzijn en zorg of heeft een bedrijf/start-up op het gebied van
  zorginnovatie.
 • Bezig met ‘Health Innovation’ of krijgt daar op korte termijn een rol in en ruimte voor binnen
  zijn organisatie.
 • Is gemotiveerd en wil graag het verschil maken, samen met andere koplopers.

Van 6 november tot 2 december 2018 kan je je aanmelden voor de regionale Health Innovation School Zuid West Nederland. Meld je hier aan.

Deelname aan de Health Innovation School Zuid West Nederland bedraagt €250,- excl btw.

De groep heeft een limiet van maximaal 50 deelnemers. Deze groep is een mix van overheid, verzekeraars, zorgverleners, zorgprofessionals, bedrijven en patiënten perspectieven vanuit een breed geografisch bereik.

We verwachten dat er meer aanmeldingen komen dan beschikbare plaatsen, daarom vragen we je te kijken of jouw profiel past binnen het gevraagde profiel en dat je volledig beschikbaar bent om mee te doen aan de persoonlijke sessies, toegepaste leerprojecten en collegiale connecties buiten de klassikale sessies.

Bekijk deze pagina voor het programma van Health Innovation School Zuid West Nederland.

Er zijn verschillende niveaus van begeleiding tijdens het programma. De eerste begeleiding wordt gegeven door de trainers van het programma en de gastfaculteit. Daarnaast is er peer-to-peer begeleiding, dat mogelijk wordt gemaakt door samenwerkings- en communicatiemiddelen, zoals een Slack channel en een portaal op de website van de cursus. Tot slot is er een coach met expertise in mensgerichte innovaties, die kleine teams van 4 à 6 deelnemers zal begeleiden bij hun praktijkproject. De coaches bieden elk team maximaal 4 uur praktijkbegeleiding per maand. Door de praktijkbegeleiding en begeleiding op afstand zullen de coaches de teams helpen met hun modellen en het versterken van het concept, de methodes en de mindset, die ze leren tijdens de klassikale sessies. Op deze pagina vind je het overzicht van trainers voor de Health Innovation School Zuid West Nederland.

Het is al een prestatie om geselecteerd te worden voor het programma. Deelnemers, die hebben deelgenomen aan de klassikale sessies gedurende 4 dagen en het praktijkproject succesvol hebben voltooid, krijgen een certificaat van voltooiing.

In eerste instantie niet. Je kan zelf met bijbehorende instanties verkennen of accreditatiepunten mogelijk is.

De reis en verblijfkosten komen voor rekening van de deelnemer of diens organisatie. Maaltijden, snacks en drinken wordt verzorgd gedurende de klassikale sessies.

Wat leuk dat je het plan hebt om dit te gaan doen. Kijk vooral naar de informatie die al beschikbaar is op de website, Twitter en LinkedIn, en wissel gedachten uit met de mensen in je regio. We kijken daarna graag met je samen naar jouw plan! Om de kwaliteit van de Health Innovation Schools te borgen, werken we met een aantal criteria. Wil je daarover meer informatie, neem dan even contact op met Karen van Ruiten: karen.van.ruiten@allesisgezondheid.nl

Load More