Health Innovation School

FAQ regionale editie

De Health Innovation School (HIS) is een gezamenlijk initiatief van de Radboudumc REshape Center in Nijmegen en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport in Den Haag. Het doel van de HIS is het bevorderen van samenwerking op het gebied van (systeem)innovatie in de zorg en welzijn.

De Health Innovation School is Nederlands allereerste gezondheidsinnovatie trainingsprogramma gericht op toekomstige leiders, van alle subsectoren van het gezondheids- en zorgsysteem (inclusief patiënten!). Het programma is gemaakt om houding en gedrag te veranderen in de nieuwe tijd van innovatie. Het doel is om toekomstige leiders van het hele Nederlandse gezondheids(zorg)systeem te wapenen met de benodigde kennis, mindset en competenties om de gezondheids- en zorginnovaties te leiden of mogelijk te maken op schaal van het gehele systeem.

Nadat het Radboud REshape Center in co-creatie met het Ministerie van VWS het initiatief voor de landelijke Health Innovation School namen in 2017, volgt de eerste vertaling naar de regionale editie in regio West-Brabant. GGD-West Brabant, Care Innovation Center West-Brabant, Innovitapark en Alles is Gezondheid bundelen hun krachten en lanceren in januari 2019 de Health Innovation School Zuid West Nederland.

We bieden van een coherent onderwijsprogramma aan dat een innovatieve en ondernemende houding bij deelnemers stimuleert. Uniek kenmerk van de Health Innovation School  is de vorm waarop deelnemers door samenwerkend leren deze competentie ontwikkelen.

De regionale editie richt zich specifiek op toekomstige leiders van gezondheid en welzijn die in Zuid West Nederland werken.

Voor de regionale Health Innovation School Zuid West Nederland hanteren wij deze selectiecriteria:

 •  Sterke regionale binding: woont of werkt in Zuid West Nederland (Rotterdam, Vlissingen,
  Antwerpen, Tilburg)
 • Minimaal 7 jaar werkervaring
 • Op dit moment werkzaam bij een organisatie die een rol speelt in het bevorderen van
  gezondheid, vitaliteit, welzijn en zorg of heeft een bedrijf/start-up op het gebied van
  zorginnovatie.
 • Bezig met ‘Health Innovation’ of krijgt daar op korte termijn een rol in en ruimte voor binnen
  zijn organisatie.
 • Is gemotiveerd en wil graag het verschil maken, samen met andere koplopers.

Van 6 november tot 2 december 2018 kan je je aanmelden voor de regionale Health Innovation School Zuid West Nederland. Meld je hier aan.

Deelname aan de Health Innovation School Zuid West Nederland bedraagt €250,- excl btw.

Een groep bestaat uit maximaal 50 deelnemers. De Health Innovation School (HIS) richt zich op alle stakeholders die werkzaam zijn binnen zorg en welzijn. We geloven dat een aanpak met ‘the whole system in the room’ meer mogelijk maakt en samenwerking stimuleert. Dit houdt in dat de deelnemers van een HIS bijvoorbeeld rollen hebben als verpleegkundige, verzekeraar, beleidsmaker, toezichthouder, patiënt, fysiotherapeut, huisarts, medisch specialist, ondernemer, ambtenaar en nog vele andere rollen. De grootste overeenkomst van de deelnemers is dat zij allemaal het verschil willen maken.

Het kan zijn dat er meer aanmeldingen voor een editie binnen komen dan beschikbare plaatsen. Bij de selectie zal dan ook gezocht worden naar een goede verdeling van ‘the whole system in the room’, met motivatie als belangrijkste selectiepunt.

Bekijk deze pagina voor het programma van Health Innovation School Zuid West Nederland.

Er zijn verschillende niveaus van begeleiding tijdens het programma. De eerste begeleiding wordt gegeven door de trainers van het programma en de gastfaculteit. Daarnaast is er peer-to-peer begeleiding, dat mogelijk wordt gemaakt door samenwerkings- en communicatiemiddelen, zoals een Slack channel en een portaal op de website van de cursus. Tot slot is er een coach met expertise in mensgerichte innovaties, die kleine teams van 4 à 6 deelnemers zal begeleiden bij hun praktijkproject. De coaches bieden elk team maximaal 4 uur praktijkbegeleiding per maand. Door de praktijkbegeleiding en begeleiding op afstand zullen de coaches de teams helpen met hun modellen en het versterken van het concept, de methodes en de mindset, die ze leren tijdens de klassikale sessies. Op deze pagina vind je het overzicht van trainers voor de Health Innovation School Zuid West Nederland.

Het is al een prestatie om geselecteerd te worden voor het programma. Deelnemers, die hebben deelgenomen aan de klassikale sessies gedurende 4 dagen en het praktijkproject succesvol hebben voltooid, krijgen een certificaat van voltooiing.

In eerste instantie niet. Je kan zelf met bijbehorende instanties verkennen of accreditatiepunten mogelijk is.

De reis en verblijfkosten komen voor rekening van de deelnemer of diens organisatie. Maaltijden, snacks en drinken wordt verzorgd gedurende de klassikale sessies.

Wat leuk dat je het plan hebt om dit te gaan doen. Kijk vooral naar de informatie die al beschikbaar is op de website, Twitter en LinkedIn, en wissel gedachten uit met de mensen in je regio. We kijken daarna graag met je samen naar jouw plan! Om de kwaliteit van de Health Innovation Schools te borgen, werken we met een aantal criteria. Wil je daarover meer informatie, neem dan even contact op met Karen van Ruiten: karen.van.ruiten@allesisgezondheid.nl

Load More