Health Innovation School

Opdracht

Elke deelnemer zal in een cross-disciplinair team van 4-6 personen worden geplaatst, om een ‘’Action Project’’ te maken. Het team moet hierbij strategieën, concepten, tools en gedrag, geleerd tijdens de klassikale lessen, toepassen. Tevens zal het team connecties, gelegd met collega’s en patiënten uit de gezondheidszorg, versterken.

Doel van de opdracht: Op de pitch dag plaats en presenteren de teams een gevalideerde oplossing voor een prioriteit-innovatie uitdaging van het Nederlandse gezondheidssysteem. Coaches ondersteunen de kleine teams van 4-6 personen, door naar mijlpalen voor hun action project toe te werken. De coaches geven op deze manier hands-on ondersteuning aan elk team, tot wel vier uur per maand. De coaches zullen, doormiddel van ondersteuning ter plekke en op afstand, de teams helpen om hun concepten, methoden en manier van denken, die ze in de in-class training leren, te verbeteren.

Klik hier om do 10 projecten van het cohort 2017 te bekijken.

De teams krijgen een coach toegewezen, die hen via een gestructureerd proces kan helpen om van een probleem (of uitdaging) tot een gevalideerd idee te komen dat kan worden voorgelegd aan hooggeplaatste leidinggevenden van het gezondheidssysteem.

Op de pitch dag presenteren de teams elkaar en aan nog twee doelgroepen:

  • De algemeen directeur (CEO) of een andere hooggeplaatste leidinggevende van de sponsororganisatie van elk teamlid
  • ~25 CEO’s en ander topmanagement van het gezondheidssysteem (samengesteld door de faculteit)

Mogelijkheid voor de aanvrager om hun eigen action project voor te stellen:

Shortlist kandidaten, die uitgenodigd zijn deel te nemen, hebben de optie om zelf een voorstel in te dienen voor een project in plaats van een prioriteit project van de faculteit toegewezen te krijgen.

Het projectvoorstel moet:

  • Zich richten op een van de themagebieden van de prioriteit projecten van het gezondheidssysteem; EN
  • Het project moet de steun hebben van de sponsororganisatie van de deelnemer(s)

Aanvragers kunnen zelf een voorstel indienen, of als groep. Een tool zoals Sparkboard zal beschikbaar worden gesteld voor kandidaten die samen een projectvoorstel willen maken.